Ischa den Blanken (1991, Deventer) is maker, speler, schrijver, spreker en filosoof in opleiding. Als maker is Ischa verbonden aan productiehuis BRUT in Deventer. Daar ontwikkelde hij eind 2020 het drieluik ‘3D - een spoken word EP’ en is hij artistiek producent van verschillende podcasts.

 

Als dichter won hij in 2017 de Spoken Award voor Storytelling. Zijn spoken word hoorspel ‘Danny | Jenny’ werd bekroond met de NTR Podcastprijs 2020. Hij gaf acte de présence op verschillende podia, waaronder dat van Poetry International, Oorzaken festival, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Woordwaarde festival en Met Andere Woorden.

 

Hij schreef werk in opdracht van het Erfgoedfestival (VUUR) en maakte het openingswerk voor de IJsselbiennale 2023 (KIEM).

 

Naast zijn werk als zelfstandig maker werkt Ischa bij het Deventer film- en theaterhuis Mimik, waar hij hoofd programmamaker is van het gespreks- en debatprogramma.

Ischa’s werk ontstaat op de raakvlakken tussen taal, performance, muzikaliteit en filosofie. Elk nieuw werk wordt met tijd en aandacht geschreven. Vervolgens bepaalt Ischa de vorm waarin het idee achter het werk het best tot haar uiting komt en zoekt hij makers uit andere disciplines om mee samen te werken. Hij houdt graag als een regisseur de touwtjes in handen, maar biedt ook zoveel mogelijk ruimte aan zijn medemakers om hun visie en expertise tot uiting te laten komen.